• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ludlow Foundries

Merken
Handgreep 155mm - zwart
€5,95
Deurkruk 92mm - smal
€34,95
Deurknop achthoek - enkel
€18,95
Klinkstel fleur-de-lis - 236mm
€29,95
Handgreep 134mm - zwart
€4,95
Handgreep Fleur-de-Lis - rechts
€19,95
Boerenklinkstel hart - 150mm
€34,95
Raamkruk voor draai-kiep ramen, afsluitbaar
€18,95
Scharnier Speer 275 mm
€17,95
Sleutelrozet rond met afdekplaat
€5,95
Deurgreep gedraaid op voetplaat
€29,95
Scharnier Speer 380 mm
€23,95

Ludlow Foundries

Ludlow Foundries.
Ludlow Foundries of Ludlow Smederijen is in Groot Brittannië al sinds vele jaren een bekende naam als het
gaat om authentiek ambachtelijk hand-gesmeed hang- en sluitwerk. Ludlow Foundries 'zwarte antieke' ijzerwaren worden beschermd door een anti-roest fosfatering, deze behandeling voorafgaand aan poedercoating zal het product onder normale omstandigheden vele jaren beschermen tegen roest.

Authentieke zwarte antieke ijzerwaren.
Van huisjes tot kastelen, onze selectie van 'zwarte antieke' ijzerwaren voldoen aan alle verlangens naar een tijdloze traditionele uitstraling. Hedendaagse elegantie van authentieke stijlen uit een vervlogen tijdperk. Traditioneel vervaardigde producten versterkt door moderne technologie.

IJzer in welke vorm dan ook, gegoten of gesmeed, is gevoelig voor roesten.
Tijdens de afwerking van onze producten wordt alles in het werk gesteld om de gehele oppervlakte van de ijzerwaren te voorzien van een epoxy poedercoating. Ze worden verhit op een temperatuur van circa 1500° voordat ze worden voorzien van een laklaag, waarna ze uiteindelijk in een elektrische oven worden verhit tot circa 2000°.
Wanneer twee metaaldelen in contact komen met elkaar treedt een schurende werking op. De gelakte oppervlakken kunnen dan beschadigd worden door de continue wrijving. Dit is onvermijdelijk bij de bewegende delen van het product. Wij bevelen u aan de zichtbare schurende gedeelten van bewegende delen af en toe licht te oliën. Dit zal helpen om de mooie uitstraling te verlengen en houdt roestvorming tegen.

Schadelijke invloeden die corrosie (roest) veroorzaken.
Om schadelijke afzettingen die corrosie veroorzaken te verwijderen (dit is nog belangrijker in de buurt van de kustlijn, aangezien de zoute lucht een zeer corrosief effect heeft op ijzer) adviseren wij dat de ijzerwaren regelmatig worden afgeveegd met een licht geoliede doek. 

Hieronder kunt u de Ludlow Foundries catalogus downloaden in PDF. Momenteel staan nog niet alle producten uit de catalogus in de webwinkel, mocht u interesse hebben in een product dat nog niet beschikbaar is in de winkel neem dan even contact met ons op via tel: 085 3038675, dit kan van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur of stuur een e-mail aan [email protected] 

Download de Ludlow Foundries catalogus ins PDF